Home » Aktuellt » grundskollärarprogrammet fritids » Okategoriserade » Övningsförskoleprojektet tuffar vidare!

Övningsförskoleprojektet tuffar vidare!

image

 

Onsdagen den 24 februari träffades förskolecheferna på Vipekärrs förskola för att bl.a. få information av Anna Juhlin, koordinator för vfu-placeringarna i Öckerö kommun, om hur långt vi kommit i projektet.

Det som lyftes fram var framför allt de nätverksmöten som LLU:are, koordinator och universitetslärare Jessica Cagner-Pettersson har tillsammans på kommunhuset inför varje kursstart (3-4 ggr/termin).

Dessa möten leder till ett utvecklande kollegialt lärande och ger input från universitetet via Jessica och känns därför som mycket värdefulla. Samverkan mellan vfu (verksamhetsförlagd) och hfu (högskoleförlagd) utbildning har verkligen kommit igång alldeles utmärkt tack vare övningsförskoleprojektet!

Hur går vi då vidare? I projektets grundförutsättning ingår att alla LLU:are skall ha gått en handledarutbildning på 7,5 hp. Man skall dessutom ges möjlighet att handleda sin student minst en timme/vecka, närvara vid kursstarter, nätverksmöten, examinerande praxisseminarier samt kursutvärderingar. Allt detta skall ske inom LLU:s arbetstid.

Förskolecheferna kommer nu under våren att diskutera vidare hur man kan möjliggöra att dessa förutsättningar uppfylls.

 

 


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet