Sluta använd djur som mat/underhållning!

Det är fel att djur ska dö för att vi människor ska få god mat. Vi mår precis lika bra om inte bättre även om vi väljer bort kött!  Sluta även att sätta oskyldiga vilda djur som kaniner, hamstrar eller marsvin I små burar där de verkligen inte hör hemma.Och tror ni djuren lever att bra liv den korta perioden de lever?

Absolut inte!!

Jag tycker det är fel att vi använder djur till mat, djur är precis lika mycket värda som människor. Vi behöver inte kött, vi klarar oss precis lika bra på vegetarisk mat. Det vore mycket bättre om människan bara insåg att alla är lika mycket värda och att vi aldrig skulle använda djur till mat från hela början. Vi kan välja bort mjölken och ta havremjölk istället, jag lovar vi kommer överleva ändå.

Sluta även att fångata djur och sätta de i burar. Hamstrar hör inte hemma i en liten bur på en hylla i ditt rum, de hör hemma i vildmarken, fria med sina familjer och inte i en liten bur ensamma för resten av deras liv. Hur skulle det själv kännas att sitta inne i samma rum tills man dör? Man får aldrig gå ut man får aldrig träffa nya kompisar. Det enda man gör i hela sitt liv är att sitta instängd på ett rum i en bur och stirra in i en väg.

Samma sak med cirkus, tror ni på riktigt att det är meningen att elefanter ska kunna stå på ett ben på en liten pall framför hundratals människor.

Jag vet att vissa studier visar att vi behöver kött i kosten och för att kunna växa upp och bli vuxen, och jag vet att det finns en del människor som aldrig skulle klara att sluta äta kött eller har råd med det, för oftast är vegetarisk/vegansk kost dyrarare än kött.

Sluta sätta djur i bur och att äta kött idag och hjälp flera djur att få ett bättre liv.

/djurälskaren

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *