Rätt att få visa sina sanna färger?

I 20 länder i världen är samkönat äktenskap laglig, och i 19 länder är registrerat äktenskap det samma. Medan resten av världen (156 länder), är inget av de lagligt. Alla länder är dock inte emot det, utan har helt enkelt bara inte tagit upp det. Det betyder dock inte att det är lagligt eller accepterat. Lite mer än 10 länder har dödsstraff, och runt omkring 70 st har något sorts straff emot homosexualitet. Så om du visar något sorts samkönad tillgivenhet, kan du bli kastad i fängelse eller rätt och slätt dö. Bara genom det kan man se att HBTQ-gruppen inte alls är välkommen, även om det har gjorts stora förändringar med åren. Men något jag inte förstår, varför skulle man banna något så simpelt? Skulle det verkligen spela så stor roll om två män eller kvinnor gifte sig? Tydligen, enligt en extremt stor grupp av människor, så är det det. Jag förstår att visst, det går emot Gud, men alla som är homofobiska är inte religösa. Nu vill jag inte trampa ner på alla som tror på Gud, nej det har ni full rätt till att göra, men sade inte Gud att hen skulle älska alla? Är inte en homosexuell människa mänsklig längre? Kärlek är väl ändå kärlek, oavsett vilket kön? De människor som är homofober, jag förstår er verkligen inte. Sedan när har de homosexuella gjort mer skada mot de heterosexuella, än vad heterosexuella har gjort mot homosexuella? Deras sexualitet må vara en bit av deras identitet, men det förändrar inte mer än vem personen i fråga är attraherad till. Jag är säker på ett det finns flera tusentals människor som befinner sig i “garderoben”, och som ej vågat berätta för någon om att de kanske är homo- eller bisexuella, pga av hur människor behandlar dem som djur. Det har vistas att människor som är homosexuella – speciellt tonåringar – har större risk att ta självmord pga av mobbning eller ej accepterande miljö. Om andra länder nu skulle vilja legalisera samkönat äktenskap skulle människor nästan bli tvingade till att acceptera HBTQ-gruppen. Om fler visar att de tycker att det är okej med att två män eller kvinnor gifter sig så kan de som inte accepterar det få vänja sig vid det, och kanske åtminstone respektera att inte bara en man och en kvinna ska få gifta sig med varandra. Att legalisera samkönat giftmål skulle kanske inte förändra andras åsikter, och skulle kanske till och med skapa uppror, men då blir det helt enkelt tvingat emot dem. Kanske inte det mest optimistiska valet, men annars kommer man kanske aldrig att få människor att acceptera homosexuella par.

 

En Spontan Regnbåge

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *