Lär oss om livet i skolan!

Vi lär oss om antikens gudar, hur man skuggar ett klot och mycket mer i skolan. Många av dessa saker är mer eller mindre helt värdelöst i vuxenlivet. Självklart kan det vara bra att veta om antikens gudar om man ska bli historielärare, men hur fixar jag en jobb intervju om jag vill bli historielärare? Hur skriver man ett bra CV?

Saker som kan vara jättebra i vissa situationer, men det kommer en tid då man inte har någon nytta av att veta vad Hitlers mamma bodde eller hette. T.ex. när man ska flytta hemifrån och hyra lägenhet eller söka jobb.

Vi lär oss heller inte mycket om psykisk ohälsa. Vad ska man göra om man blir utbränd? Eller har jag rätt till pengar om jag skadar mig och får ett stort ärr, och i såna fall från vem och hur får jag pengarna?

Om man inte vet hur man skaffar jobb, lägenhet eller betalar räkningar kan det bli en tuff start på sitt eget liv eftersom man helst vill vara oberoende av föräldrar.

Såklart finns internet, föräldrar och andra erfarna personer men vore det inte enklare om man själv från första början visste hur man gjorde? Då hade vi kanske inte haft så många ungdomar som ser ut som frågetecken.

Så börja undervisa om “livet” i skolan och lär oss hur man gör!

14 åringen som är taggad för livet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *