Öka övervakningen!

Öckerö komun bör satsa mer pengar på övervakning runt Bratteberg eftersom ungdomar vandaliserar skolan på olika sätt som till exempel sätta på brandvarnaren på skoj eller att slå sönder fönster och möbler.
Vi har hört detta från Brattebergskolans rektor och den lokala polisens berättelser.

Skadegörelserna på skolan gör att avgångseleverna inte får åka till Polen eftersom skadegörelserna har kostat mycket pengar. Genom att sätta upp övervakning kan man få reda på vilka som förstör eller förstört skolan och då deras föräldrar får betala böter i ersättning dessutom dessa ungdomar kommer också bli polisanmälda.

Kommunen säger att vi inte har råd med att sätta upp övervakning, men kommunen kommer att förlora mer pengar på skadegörelser, som kommer att ske i framtiden, än om de införskaffar övervakning nu.

Vandaliseringen kostar mycket pengar och då begränsar kommunen skolans budget för skolresor. Istället kan man lägga pengar på övervakning, som i framtiden kommer att förebygga skadegörelser och då skolan har pengar över till skolresor.
Öka säkerheten nu så avgångseleverna inte drabbas!

Från: En besviken 8 klassare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *