Mer rättvisa i damfotboll!!

Tycker inte du att det ska bli mer rättvisa inom fotbollen ? Att tjejer som kämpar och tränar fotboll lika mycket som killar får de jämt? Sponsra fler tjejklubbar så att dem får tillbaka det dem kämpar för.  

Fotboll ska handla om att vara kul inte om det är tjejer eller killar som spelar.

Det går liksom inte ens jämnföra världens bästa herrspelare och tjejspelare, dem killarna får bättre träning och mer lön.

Herrspelare får dem bättre lönerna och bättre förutsättningarna, och då är det ju klart att killar får det lättare att klara sina mål och bi bäst. Till skillnad från tjejer som får en lite sämre planen eller dem lite sämre bollarna.

Någon kan säker tycka att det är mycket roligare och mer spännande att titta på herrfotboll. Man satsar mer på herrfotbollen och dem drar också till sig mer pengar. Varför delar man inte på pengarna så att tjejer också kam få lika mycket i lön och lika bra förutsättningar på träningar och matcher?

Kämpa för damfotbollen, det kommer bli värt det i slutändan.

Hälsningar Gunhild 18 år

2 comments

 1. ”Gunhild”, jag är inte säker om du förstår innebörden av dessa ord, men, Damfotboll och Herrfotboll är separata. Så din idé om att ge del av Herrfotbollens inkomst till
  Damfotbollen funkar inte, nu säger inte jag att detta är rätt eller hur det borde vara, utan att du uppenbarligen inte förstår företag, det är som om Apple hade givit Microsoft
  pengar, det funkar inte riktigt så. Dessutom tror jag inte boll- och plan-kvalitet är de
  stora finansiella problemen, nu är jag ingen sportexpert, men du verkar inte ha kollat upp mycket fakta utan bara gissat baserat på fördomar, i alla fall i sättet meningarna är
  uppbyggda.

  1. Viktor jag kan se din tanke om företagande. Men om du betänker att som i Usa får herrfotbollen/landlaget mer pengar än damfotboll/landslaget av Amerikanska staten och då har damlaget/landslaget vunnit två Os-guld och haft flera framgångar nationellt. Jag tror att det är det som Gunhild menar med orättvisor inom fotbollen. Men det skulle framgått tydligare kan jag hålla med om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *