Men seriöst! Läxor varför?!

Varför ska man ha läxor, när man går i skolan flera timmar om dagen? Har vi inte tillräckligt med tid i skolan för att slippa ha läxor, och ska inte lärarna kunna lära ut oss elever det vi har i läxa på lektionerna.

Om vi alla skulle lära oss läxorna i skolan så skulle alla fått mer fritid, och lika mycket fritid. Ingen får mer än den andra. Eftersom läxorna tar olika långtid för alla. Några är snabbare och några är långsammare. Vissa får inte den hjälp man behöver när man gör läxorna hemma, och allt detta är orättvist!

Men om allt gjordes i skolan så skulle många känna mindre press och alla skulle fått den fritid som man egentligen har efter skolan.

Några tycker säkert (speciellt lärare) att det är nyttigt att vi har läxor och att det är bra för barnen att repetera utanför skolan också. Men har ni ens försökt med att inte ha några läxor? Och tror ni inte att vi skulle kunna arbeta bättre på lektionerna, om vi är medvetna om att vi inte behöver gå hem för att sätta oss och göra klart läxorna?

Nej vi ska inte ha några läxor i skolan! Detta förstör vår fritid, och tar för mycket energi för oss ungdomar. Lärarna borde lära ut oss de vi behöver på lektionerna. Om vi säger nej till läxor kommer det bli mer rättvisa i ungdomarnas vardag!

Hälsningar: en läxtrött elev.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *