ETT NEJ ÄR ETT NEJ!

Vill du bo granne med en våldtäktsman? Vill du blir våldtagen bara för att du hade kjol på dig en kväll? NEJ.

Enligt mig är straffen för våldtäkt alldeles för låga och fallen extremt slappa. Ibland läggs även fall ner pga vansinniga andledningar så som för lite klädsel eller inte ett tillräckligt tydligt nej från offret.

Detta är enligt mig absurt för det borde verkligen inte spela nån roll hur mycket eller lite kläder man har på sig, om har har en kort kjol eller uringad topp, om man är påverkad av t.ex. alkohol eller ej. Man har aldrig rätt ge sig på en annan människa oberoende vilket tillstånd de än är i. Det finns flera tusen tjejer som inte vågar gå ut pga rädslan för att bli våldtagen, är detta rätt? Det tycker inte jag, och jag vill göra skillnad. Om vi tar offren på allvar och straffar våldtäktsmännen på riktigt kommer fler offer våga anmäla och detta kommer leda till att färre våldtäktsmän går fria. Många offer lever resten av sina liv rädda för att bli våldtagna igen. Våldtäkt förstör människors liv.

Vissa kommer säkert tycka att våldtäktsmän förtjänar en andra chans. Men om vi ger alla en andra chans kommer folk tro att man kan komma undan med det och då kan det leda till att fler gör det. Oftast är det även så att om man har gjort den en gång, är det stor chans att man gör det igen.

ETT NEJ ÄR ETT NEJ, HJÄLP MIG RÄDDA LIV!

Anonym feminist

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *