iPad Verkstad

Vad är iPad verkstad?

Jo, idag tänkte vi att ni skulle få använda er iPad fram till 14:30. Detta innebär inte att ni skall sitta och spela spel. Ni skall använda iPaden som ett verktyg och skapa något.

Mona Lisa

Konstutställning

Under påsklovet kommer vi att göra i ordning konstutställning som alla på skolan får se när de kommer tillbaka. Ett inslag kommer att vara “digital konst” där vi samlar in saker ni skapat med hjälp av dator eller iPad. Det kan vara en bild man ritat i programmet Paint på datorn eller ett fint fotografi. Hur man än valt att framställa sin konst skall det vara något man lagt ner tid på. Alltså inget man krafsat ihop på ett par minuter.

 

Minecraft

Ni som vill använda Minecraft får göra det och då gäller följande “regler”. Vi bygger något som visas upp på tisdagen samling “Uppträda & visa”. Vi använder enbart creative läget i Minecraft.

Dagens “byggtema” är fritt. Ni kan fortsätta med “Berömda Byggnader” (se förra blogginlägget) om ni vill eller kanske välja att bygga något som ör med i en film.

OBS! När vi byggt klart spelar vi inte något annat i Minecraft.

iRobert

För er som vill kommer Robert att ha en liten iPad verkstad på Rubinen där han visar upp grejer, tricks och några YouTube klipp. Robert kommer också att visa er konst som är framställd med dator och programmering av en kille som heter Afra. Han var på skolan förra veckan och pratade med eleverna i sexorna. När han gick i skolan hade han Erik som jobbar på Bergagårdskolan som lärare.

Pixel art

Vi kommer också att titta på “pixel art” och hur man kan använda Minecraft till att framställa det.

Ni får gärna tipsa om appar och annat på iPaden. Kontakta då Robert.

Lycka Till Allihop!
Robert

Leave a Reply

Skip to toolbar