Tilda Andreasson dag: 1

Dagen startade med att klockan ringde klockan 05:30.. När jag ätit frukost och gjort mig klar åkte jag till APS drift och underhåll AB. Jag satt och väntade en stund på kontoret tills en kille som heter Kim kom och hämtade mig. Vi åkte med hans bil till Universum (det ligger precis vid Liseberg och har en stor dinosaurie på utsidan för er som inte visste). Universum är nordens största science center. Dagen bjöd på mycket spännande och lite läskiga saker men det var natuligtvis jätte roligt också. Jag fick gå med Kim på den så kallade ”morgonrundan” då de ser till att alla djuren mår bra, att det är rent och snyggt samt att alla grejer fungerar. Det är nämligen inte bara djur utan det finns även några våningar med experiment och spel. Det finns t.ex en lina man kan balansera på och ett handbollsspel där man agerar målvakt. Jag fick se alla möjliga djur t.ex hajar, råttor, humrar, fåglar, fladdermöss, ormar och spindlar (fast jag vågade inte titta på spindlarna) Jag hjälpte till med att borra ut massa skruvar, laga en hiss, skruva i skruvar, såga av en soffa, sätta upp robot-tavlor i restaurangen, nollställa en säkring och mycket annat. Det fanns såklart saker som var ”för svårt” för mig eller vad man ska säga. Jag är ju inte utbildad direkt. Men även fast jag bara stod och tittade på ibland så såg jag ändå hur Kim gjorde och lärde mig på så sätt hur man skulle göra ändå. På personals våningen finns det ett ”rum” där man går på en gul brygga. Där står man när man matar hajarna och fiskarna. Jag kan lägga upp en bild på hur det såg ut. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer så att det inte blir så detaljerat och skit tråkigt att läsa

20140519-230207-82927054.jpg

20140519-230207-82927510.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *