Svar på några frågor kring arbetet.

Under min vistelse på Kompassenskolan så intervjuade jag en kvinna vid namn Britt som har arbetat på skolan som fritidspedagog i 40 år.

Hur är arbetsmiljön?

Arbetsmiljön är väldigt tröttande, mycket ljud, tufft, stressigt men samtidigt så har man det väldigt roligt.

Hur mycket tjänar man på arbetet?

Jag som har jobbat här på skolan i 40 år, 100% tjänar ungefär 28 tusen i månaden. Så det ligger mellan 25-30 på ett ungefär.

Vilket fackförbund tillhör man?

Man tillhör lärarensriksförbund.

Har ni några skyldigheter eller rättigheter?

Ja, vi har en skyldighet att alltid följa arbetsmiljölagen.

Vad är viktigt i allmänhet på denna arbetsplats?

Det är ju väldigt viktigt att man är ett gott gäng. Att man har stöd från sin chef och sina arbetskamrater.

Om man vill bli vikarie här på skolan, hur gör man då? Hur går det till?

Det är rektorn som bestämmer. Det går alltid via skolkontoret som sedan då ringer in vikarier. Oftast har vi några som vi verkligen tycker extra mycket om.

Vilken linje ska man gå om man vill bli fritidspedagog?

Förr gick man på en egen linne, alltså en fritidspedagog linje. Nu idag så väljer man istället lärarutbildningen som har inrikting fritidspedagog. Man väljer oftast inte nu att utbilda sig till fritidspedagog, utan man väljer istället att bli lärare. Detta pågrund av att man som lärare får mer betalt och inte lika tröttsamt på eftermiddagarna som det är på fritids.

Vad finns det för nackdelar med att ha gemensamma lokaler som ni har här på skolan?

Det finns många nackdelar och personligen hade jag önskat att vi hade separata som vi innan haft. Förr så gick man först till skolan och efter skolan till fritids, vilket ger barnen mer variation. Man kunde också låta saker vara kvar så att barnen kunde fortsätta dagen därpå, man behövde alltså inte städa efter sig hela tiden.

Nu idag är det ju så, att om barnen tillexempel tar fram lego så måste man sedan plocka bort det. För att man dagen därpå ska man ha undervisning i det rummet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *