Sammanfattningar

Tjosan!

Tänkte ta och lägga upp en sammanfattning av hur det är att vara anställd på hemmakväll.

När man är anställd på hemmakväll så kan arbetsmiljön vara väldigt varierande. Ibland är det väldigt stökigt, och ibland är det en väldigt lugn och trivsam arbetsmiljö. Arbetet kan vara stressigt eftersom det kan vara mycket att ta hand om på en och samma gång. Man kan ha massa leveranser, massa lagerinflyttningar och många kunder, ovh i sådana fall så kan det bli stressigt. Man är som anställd skyldig att följa sitt schema och hålla tider, och man har rätt till en veckas semester per kvartal ( 1/4 år ).

Jag har inte lyckats få reda på vilket fackförbund de tillhör. Men det är förmodligen ett butiksfack av något slag. Man får inom arbetet lön genom kollektivavtal. Vilket innebär att hur mycket lön du får beror på hur gammal du är och hur länge du har jobbat där etc…. Den anställde som jag pratade med tjänade 118kr per timme.

Den viktigaste delen i jobbet är att man är trevlig mot kunderna. Det är ju trots allt de som gör att företaget går runt öht.

Sist men inte minst, vad behövs för att man ska trivas?
– Jo, självklart måste man ha en bra chef som man kan prata och diskutera med. Man måste ha okej arbetstider och inte jobba för länge, och man måste även ha arbetskamrater man trivs med.

Jag tycker att det verkar vara ett helt okej jobb som anställd på hemmakväll, och min vistelse där har varit rolig. 🙂

/ Emelie Norlin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *