Dag 5!!!

Sista dagen på tappen! Skönt att det är över ändå.
Idag så började jag med alla dessa drickor. Först så ställde jag fram de drickor som hade tagit slut i frysen. Sen så flyttade jag massa massa ”paket” med drickor från två lastpallar.

20140523-134346-49426252.jpg
Alla de drickorna lastade jag upp på en vagn så den blev full. Och detta gjorde jag NIO gånger, så idag blev inte min rygg så glad på mig idag heller av att lufta upp och ner många drickor.

20140523-134629-49589449.jpg

20140523-135035-49835595.jpg
Efter det så hjälpte jag en att fylla på med lite biloljor och sådant.

Dag 5/5

Sedan så ställde jag lite frågor som jag har valt ut noga för att få reda på så mycket som möjligt om Tappen till Lisa som är en anställd på där. (Det understrukna är det jag resonerar och tänker på/om.)
Är tappen ett eget företag?
Tappen är ett eget företag men det till hör en förening.
Ungefär hur mycket tjänar man?
Ungefär 140kr i timmen. Då räknade jag ut att man kärnar ungefär
24-25 000 i månaden. Men det beror nog lite på om man är en vanlig anställd eller om man är en chef. Det beror dels på att en chef sitter högre upp på arbetsplatsen än vad en anställd gör.
Är tappen med i någon fackförening?
Det är nog några anställda på tappen som är det. Att några är med och deltar i en fackförening kan bero på att de skulle vilja förbättra tillexempel säkerhet eller lön mm.
Hur fungerar arbetslivet på Tappen?
Det fungerar bra, men det kan vara jätte stressigt ena timmen men andra är det väldigt lite. Att det kommer mer kunder till butiken ena timmen än andra går inte att ändra på. Men man skulle kända förbättra vad man skall göra under dagen, tillexempel att varje dag kl.11:00 skall man fixa nya mackor, inte att man bara kommer på att det saknas mackor och man är mitt uppe i en hektisk timme.
Hur är arbetsmiljön?
Bra, men ibland när det är mycket folk så kan det bli lite rörigare.
Vad har man för skyldigheter och rättigheter?
Man måste vara trevlig och tillmötesgående med kunder. Och så finns det ju vissa regler som man måste följa, att man inte får bryta de. En sådan regel är tillexempel med kosten. Jag anser att det är mycket viktigt att man skall vara tillmötesgående till kunderna och hålla det snyggt och prydligt så kunder vet var allting finns i butiken. Regler i en butik är man säkery väldigt noga med. Det skulle kunna bli ofantligt fel om man skulle bryta en viktig regel.
Vad är viktigt i allmänhet?
Det måste vara bra arbetskollegor, så man kan sammarbeta och kommunicera med så att allt fungerar. Om inte arbetskollegor kan sammarbeta så anser jag att det absolut inte är bra arbete, iallafall inte bättre än ett arbete med glada och samarbetsvilliga kollegor. Desto bättre arbetskollegor man har ju mer arbete kan bli avklarat.
Är det ett stressigt arbete?
Det kan vara det ibland när det är mycket folk i butiken.
Vad skulle man kunna göra så att Tappen blir ett bättre arbete?
Vet faktiskt inte. Jag som har haft praktik på Tappen kan se att om jag skulle kommit och arbetat där en annan gång så skulle det ha varit bättre utrymme för drickor, godis, paket och annat som har levererats till tappen.
Tycker du om ditt arbete?
Ja, det är ett roligt arbete.

Nu är ju denna praovecka slut och jag tycker att det har gått bra, lite jobbigt med drickorna ibland men annars så har det varit bra arbetstider mm.
Jag tackar för mig så hörs vi! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *