DAG 5

Hej allihopa!

Idag var det sista dagen på min praoplats.
Den började kl. 08:30 i Öckerö församlingshem. Där fikade jag med min handledare och hennes kollegor. Efter det så var det dags att skriva ut alla 200 agendor inför morgondagen. Det gick bra men det tog ca 1 timme att skriva ut allt. Så efter det var färdigt så åkte jag hem och tog lite rast och åt lunch där hemma också.
Sedan vid 14:00 åkte jag bort till Hönö kyrka och var med på en begravning. Det var bara 13 personer på begravningen så det var inte så många, men den var fin ändå. Jag satt uppe på läktaren så därför fick jag en ”överblick” över hela kyrka som var fylld med fina blomsterarrangemang och kistan som stod längst fram i mitten. Begravningen började med att det spelades en psalm sen pratade prästen lite om Inger som hon hette och höll något som kallas för ett begravningstal. Sedan spelades det några sånger till och prästen läste lite böner och sen fick familj och släkt komma fram till kistan och ta ett ”sista avsked” av Inger.
Begravningen som helhet var fin och lugn, men samtidigt tycker jag att den var lite sorglig. För jag har inte varit på så många begravningar så jag är inte van vid att alla är så ledsna och gråter i kyrkan. Men det var iallafall en fin och vacker begravning.
Efter begravningen fick jag åka hem och ta ytterligare en rast eftersom att jag skulle jobba sen på kvällen igen. För då skulle jag vara med på något som kallas för ”Nyfiket”. Vad är det? Jo, Nyfiket är som ett café och en samlingsplats för ungdomar från 13 år och uppåt. På Nyfiket så kan man t.ex fika, vara i kyrkan, umgås med varandra, spela pingis eller titta på tv tillsammans. Det är öppet på fredagar mellan kl. 19-23. Det är en väldigt bra plats tycker jag för ungdomar som är ute på kvällarna och kanske vill ha något ställe att komma in och värma sig på. Då är Nyfiket den perfekta platsen.
Jag kom till Nyfiket vid 20-tiden och stannade där i två timmar ungefär. Där jobbar en tjej som heter Malin som jag känner sen innan. Sen var även några kompisar till mig där. Det jag gjorde på Nyfiket var att jag hjälpte några tjejer när de övade inför dansen som de ska visa upp på konfirmationen imorgon, kollade på tv, spelade pingis och umgicks med några av ungdomarna. Sedan var det tänkt att jag skulle intervjua Malin, men det blev inte så. Men förhoppningsvis kommer jag göra det i helgen istället.
Men istället för det så kommer det en summering av veckan som har gått:

Min prao-vecka har varit väldigt rolig. Det bästa med min praoplats tycker jag är att man kan bestämma lite själv när man vill jobba och ”den ena dagen är inte den andra lik”. Det är inte samma saker som händer hela tiden som det t.ex kan vara på ett café eller i en klädaffär. En annan bra sak som jag gillar med arbetsplatsen är att man är nära vän med sina kollegor och man känner nästa alla på sin arbetsplats och har en bra sammanhållning.
En nackdel med att jobba i församling är väl att det kan vara krångligt att ta sig mellan alla olika ställen man ska till. För först kanske man ska vara hemma hos någon på ett begravningssamtal sen ska man hastigt vidare till Öckerö Kyrka på ett möte kanske. Och då blir det väldigt mycket spring mellan de olika ställen. Men det finns mest fördelar med att jobba i en församling tycker jag.
Det bästa med veckan var nog när agendan blev färdig, för den är jag väldigt nöjd med. Sen var det även kul när jag fick vara på Nyfiket ikväll. Så veckan har helt enkelt varit superbra!

Tack för mig!
// Ebba.S

20140523-231550.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *