Dag 4

Idag fick jag lite sovmorgon eftersom min handledare inte skulle göra något på morgonen. Därför började jag med att äta lunch ungefär kl. 12 på ” Check In Klova” idag igen.
När klockan blev 13 så fick jag vara med på mitt första vigselsamtal. Det var en kille som heter Tobias och en tjej som heter Sara som ska gifta sig den 7 juni som var på vigselsamtalet.
Det som hände under samtalet var att prästen frågade lite om vilket musik brudparet ville ha och hur det vill att själva kyrkan ska se ut under vigseln. Det var kul att få vara med under detta och lära mig mer om hur det fungerar. Det jag lärde mig utav det var lite mer om hur en vigsel går till (eftersom att man gick igenom hela vigseln från början till slut). Sen förstod jag också att det är en hel del att förbereda och bestämma innan man ska gifta sig. T.ex alla psalmer man ska välja, vilka som ska läsa texter och så. Men det var intressant att få vara med.
Sen fick jag ta lite rast så då åkte jag hem en stund och förberedde mig inför det som skulle hända på eftermiddagen. Så när klockan var 15:30 åkte jag bort till Hönö Kyrka för att vara med på när konfirmanderna övade inför konfirmationen på lördagen.
Det jag fick göra då var att jag tog bilder, fixade lite med rekvisitan som behövdes, plockade fram fika och satt och titta på drama och dans som ska vara med i konfirmationsredovisningen på lördag. Sen fick jag även vara med och sjunga lite olika sånger som ska vara med under konfirmationen. Det var roligt att få vara med och få en liten ”tjuvtitt” på vad som kommer att hända på lördag.
Dagen som helhet har varit helt okej och imorgon ska jag bland annat få vara med på en begravning och sen på kvällen ska jag vara med på något som kallas för ”Nyfiket”. Men det berättar jag mer om imorgon.
Imorgon kommer det även komma upp en intervju med en tjej som heter Malin Jonasson som är ungdomsledare i Öckerö församling.

// Ebba.S

20140522-213410.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *