Vecka 20

Vecka 20 ”Öckerös framtid”.

Måndag: Vi lyssnade på en kort inledning utav veckan av Jörgen. Lite senare så pratade Petra och Johanna och valkompetens och hur många val mm vi gör i livet. Efter en liten rast så pratade Katarina om näringslivet i Öckerö kommun. Efter det så var det lunch. Och efter lunchen så visade Cecilia hur man skulle göra med bloggen och blogginläggen. Efter bloggintroduktionen samlades man i klasserna och gick igenom tisdagen.

Tisdag: Man började lite kort i klasserna på morgonen. Sen så gick man runt i grupp och lyssnade på massa personer med massa olika yrken. Vissa var roligare att lyssna på än andra. Det gjorde man fram till lunch. Efter lunch så lyssnade vi på Jörgen när han gick igenom gymnasievalet. Sen träffades man i klasserna igen och gjorde lite gymnasietester.

Onsdag: Hela förmiddagen så lyssnade vi på basisten från Hammerfall, Magnus Rosén. Han pratade om drömmar, att om man har en dröm så ska man försöka hålla sig fast vid den drömmen, han pratade också om sitt liv och erfarenheter. Jag tycker det han sa var bra och det lät som han kunde vad han sa. För det finns vissa som håller med om vad de säger men inte riktigt vet något om det. Magnus spelade även lite bas för oss. Efter lunchen så samlades man i klasserna och skrev ett CV och ett personligt brev.

Torsdag: Vi åkte på studiebesök till Arken hotell och spa. Där så fick vi veta lite om hotellet och vad som görs där. Min grupp fick även veta lite mer om den ”spännande” städningen. Man fick även se hur ett hotellrum såg ut där.

Fredag: På morgonen så lyssnade vi på Jörgen när han pratade om hur mycket man får jobba och säkerhetsregler på arbetsplatser mm. Efter lunchen så fortsatte Jörgen prata om gymnasiet och utbildning efter gymnasiet. Det sista på veckan och fredagen så lyssnade vi på rektor Karl-Johan om ett gott intryck vid tex en jobbintervjun. Vi pratade även om vad han gjorde som rektor mm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *