DAG 3

Idag började min prao-dag kl. 08:00 i Öckerö församlingshem. Det jag gjorde där var att jag fick vara med min handledare när hon sände ”närradio”. Närradio är som en radiokanal som finns här ute på öarna. På kanalen så är det olika personer som pratar om något valfritt som de tycker är viktigt eller som de vill dela med sig av till befolkningen.
När vi kom till församlingshemmet så fick vi gå in i ett litet ”inspelningsrum” med massa olika sladdar och mikrofoner. Inne i rummet jobbar det en man som heter Bo ”Bosse” Göransson. Han var jättetrevlig och han visade mig lite hur det funkar när man sänder radio ”live”. Bosse visade mig att ”Närradio Öckerö” som det då heter, har en egen app. Där kan man lyssna på gamla inspelningar om man vill, eller så kan man lyssna på det som är direktsänt. Det var spännande att lära sig lite mer om hur det går till under en radioinspelning för det är något som jag aldrig har varit med om innan.
Efter inspelning så gick vi ner i köket och tog en fika tillsammans, efter ett tag kom det några fler kollegor så då fikade vi med dom också. Sen var det dags för ytterligare ett möte, men denna gången handlade det om hur ”konfirmationsarbetet ska förbättras i Öckerö kommun”. Det var ett intressant möte att vara med på. Eftersom att jag var med på ett annat möte igår så lärde jag mig bara ännu mer om hur det går till nu idag.
När mötet var avslutat så åkte jag till Hönö församlingshem för att fortsätta med min agenda som jag inte blev riktigt färdig med igår. Så då fick jag sitta och jobba med den ett tag. När klockan blev ungefär 12 så blev vi lite hungriga, så vi åkte ner till ”Check In Klova”. Där åt jag en paj med god sallad till det. Efter lunchen åkte vi tillbaka till Hönö församlingshem där jag fick fortsätta mitt arbete med agendan. Jag blev helt färdig med den idag! Det är bara några finjusteringar kvar som vi ska fixa imorgon. Då ska vi också skriva ut ca: 300 sånna agendor (vilket är väldigt mycket). Min handledare blev mycket nöjd med mitt arbete, så det var roligt.
Sen var klockan runt 14- tiden och då fanns det inte så mycket kvar för mig att göra. Så jag tackade för mig och åkte hem för dagen.
Den här dagen har varit rolig och jag har lärt mig lite nya saker vilket har varit lärorikt. Imorgon ska jag bland annat få gå på mitt första vigselsamtal, det kommer säkert bli rolig. Sen ska jag även få vara med och förbereda inför konfirmationen på lördag!
// Ebba.S

20140521-202100.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *