Prao dag 2.

Idag tog jag en buss som gick en halvtimme senare än den jag åkte med igår. Jag ville vara ute i god tid första dagen, dels eftersom det passar sig i komma lite tidigt och presentera sig osv men också för att jag ville ha tid att irra runt och leta efter stället om det skulle behövas. Det var dock inga problem att hitta dit då mitt lokalsinne är på topp och jag kan gatorna som min egen handflata.

Vi började dagen i grupperna där alla höll på med olika saker, precis som igår. I bildgruppen, som jag arbetade med även idag, fotade vi i princip hela förmiddagen. Vi använde oss av fina kameror, objektiv, paraplyer, lampor osv. Det är självklart extra roligt för mig som har ett stort fotointresse att få använda bra, proffsigt material och leka med ljus och färger. När vi fotat klart gallrade vi bilderna och började redigera dem. Först bara i själva raw-formatet och sedan i Photoshop. Det som är speciellt med att redigera i Raw är att man lätt kan fixa grunderna i bilden utan att förstöra den, vilket kan vara svårt vid lättare redigering med lager osv.

Efter det var det lunch följt av ännu ett långt planeringsmöte. Precis som igår planerades i huvudsak ett av deras kommande evenemang. Efter mötet diskuterade vi i bildgruppen morgondagens studiebesök. Det var tänkt att vi skulle åka till Borås för att hälsa på och dela idéer med människor på en liknande verksamhet. Efter det skulle vi om det fanns tid till det se en fotoutställning och ta en fika. Det verkade efter en kortare överläggning som att vi endast skulle hinna hälsa på på verksamheten och därför tyvärr behöva strunta i det andra. Trots att jag tror det hade varit intressant att åka iväg och se hur det är där har jag bestämt mig för att inte följa med. Det hade nämligen blivit en väldigt lång resväg för mig om jag skulle ta mig till Borås med bussen eftersom det redan tar mig ungefär en timme att åka buss till centrum. Jag ska istället spendera morgondagen på Grunden Media, i den vanliga lokalen, tillsammans med de andra grupperna. Jag kommer troligtvis arbeta med musikgruppen vilket jag verkligen ser fram emot. Det ska bli spännande och roligt!
Bilden är från den fabulösa plåtningen.

20140520-221831.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *