DAG 2

Min andra dag på min praktikplats började kl. 09.00 med att jag åkte bort till Hönö Kyrkas församlingshem. Där fikade jag med min handledare och hennes kollegor.
När klockan började närma sig 09.30 så gick jag upp till arbetsrummet.
I helgen så är det konfirmation i Hönö Kyrka så därför är det en del att förbereda nu i veckan inför detta. De behövde bl.a. hjälp med att göra en agenda. Då fick jag använda mig utav min ipad, där jag satte in bilder på konfirmanderna, skrev ner psalmerna och evangelietexter och lite annat som skulle stå i agendan. Då fick jag även jobba lite med media och design vilket jag tycker är väldigt rolig. Jag blev inte riktigt färdig med den men ska fortsätta antingen imorgon eller på torsdag.
Konfirmation är en bekräftelse på att man är döpt och Svenska Kyrkan bjuder in till konfirmationsundervisning det år man fyller 14 år. Undervisningen sker i större eller mindre samtalsgrupper och kan bland annat innehålla drama, musik, andakt, lek, skapande verksamhet och fika tillsammans.
När klockan var runt 12.00 så åt jag lunch i kyrkan, och ca en timme efter det så åkte vi över till Öckerö Kyrka. Där fick jag vara med på ett planeringsmöte som handlade om kyrkans personalfest som ska vara den 3 juni. Det var intressant och jag lärde mig mer om hur ett möte går till för det har jag aldrig varit med på innan.
Denna dagen har varit rolig och speciellt när jag fick göra agendan. För att jag tycker om att hålla på med design och sånt, så det var kul. Mötet var slut runt kl. 14.00 så då åkte jag hem till Hönö igen.

// Ebba.S

20140520-144407.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *