Dag 1. Prao

Jag praktiserar på Grunden media (som jag kommer berätta mer om i veckan) och är där mellan 08.30/09.00 och 15.00/16.00.

Jag har haft en trevlig första dag med många nya intryck. Jag har under dagen fått reda på lite om hur de arbetar och har det på Grunden Media. Jag har även fått vara med och ta del av aktiviteter, planering inför kommande projekt samt lära känna flera av de som jobbar där. Enligt Johan (som en en av coacherna) är det främst det man gör på måndagar.

Dagen började med ett långt planeringsmöte där vi bland annat planerade veckan och försökte bolla idéer inför förberedandet av kommande evenemang. Sedan delade alla upp sig i grupper och gick och arbetade med sina pågående projekt. Jag hamnade idag i fotogruppen tillsammans med ett härligt gäng människor.

Jag pratade särskilt mycket med en av tjejerna i gruppen. Hon berättade om sig själv och sin bakgrund på en annan, liknande verksamhet där hon inte trivts lika bra. Hon talade dock väldigt gott om Grunden media och verkade stormtrivas där, vilket såklart var otroligt roligt att höra. Hon talade även om lättsamma, roliga saker som att hon tycker det är väldigt kul med matlagning och har en stor passion för sång. Något som berörde mig mycket under vårt samtal var när jag fick höra hur skönt det är att ha en stöttande familj och bra vänner när man har det tufft. Jag förstår verkligen det, för så är det ju för alla. Det spelar ingen roll vilka vi är eller hur vi ser ut. Vi behöver alla människor som bryr sig om oss och ger oss stöd, ju mer och starkare kärlek och omtanke, desto bättre.

Det var väldigt intressant att höra hur bra hon tycker att det är på Grunden media. Hon verkade väldigt tacksam att hon fått en plats där. Tacksam för gemenskapen, kärleken och glädjen som helt klart verkar finnas där. Den som hon själv är med och skapar och delar med sig av. Det är det som verkar vara absolut viktigast för alla som arbetar där, att alla ska trivas, behandlas lika och att ingen är bättre än någon annan. Man märker tydligt att en bra stämning och arbetsmiljö är något de prioriterar högt.

Mitt första intryck av praoplatsen är att det verkar vara en väldigt trygg och behaglig plats där människor vågar vara sig själva och älskar det de gör. Det var på något sätt färgglatt där, både konkret och abstrakt.

På onsdag ska jag eventuellt följa med fotogruppen till en liknande verksamhet placerad i Borås.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *