DAG 1

Idag var det första dagen på min prao och jag praktiserar i Öckerö församling.
Jag började kl. 09:00 på morgonen, det jag gjorde då var att jag fikade med min handledare. Samtidigt som vi fikade så planerade vi vad jag skulle göra under resten av veckan. Det gick bra att planera och det känns som att denna veckan kommer att bli rolig och lärorik. Min handledare var ledig idag så därför har jag inte gjort så mycket på förmiddagen. Men sen på eftermiddagen så åkte jag till Öckerö Kyrka för att vara med Ulrika på något som kallas för ”miniorerna”. Ulrika jobbar som diakon i Öckerö församling och miniorerna är en grupp med barn som är mellan 7-9 år. En diakon arbetar mitt i församlingen och har ansvar för kyrkans sociala arbete. Diakonen hjälper människor att finna sig själva och sin plats i tillvaron. Det kan t.ex handla om att samtala och ge stöd. På miniorerna gör man olika aktiviteter och umgås med varandra. När jag kom dit så fick jag först träffa alla barnen sen fick jag bland annat hjälpa till med och blanda saft och duka fram lite fika. Efter vi hade fikat så gick vi ut på gården, där var jag med och spelade fotboll med några barn och det var jättekul. De som inte var med och spelade fotboll de lekte på lekplatsen istället. Efter fotbollen var alla trötta och svettiga så då gick vi in igen och eftersom att det var avslutning för terminen så fick alla varsin glass. Efter vi hade ätit glass så var det dags att åka hem och jag fick säga hejdå till alla barnen. Det var ungefär såhär som min första prao-dag såg ut.

// Ebba.S

20140519-174208.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *