Dag 1, Esprit Vendela Sandell

Jag praoar på klädbutiken Esprit i Nordstan. Idag har jag mest får hänga ut kläder på galgar och sedan ut på sina platser i butiken. Första halvan av dagen fick jag ha hand om ungdomsavdelningen. Jag hängde ut kläder och rättade till saker som hamnat på fel plats, vek kläder och så.

Sedan så fick jag även klä av skyltdockor, byta galgar och springa lite ärenden. Jag fick i uppdrag att köpa sex lampor, ett kvastskaft och tre klädroller. Jag fick springa runt i lite affärer och leta runt och fråga runt men hittade till slut deg jag skulle ha och de blev personalen glada för. Personalen var jättetrevliga och snälla.

Det kom flera kunder fram till mig och frågade saker, jag kunde inte svara på allt men gjorde mitt bästa eller tog hjälp av någon i personalen. De sista timmarna på dagen hjälpte jag en tjej som jobbade där med hennes uppgifter. Hon tyckte jag var väldigt snabb. Min arbetsdag skulle egentligen sluta vid 15:00 men jag hade jobbat så snabbt så det fanns ingenting att göra i slutet så jag fick gå hem en halvtimma tidigare.

Inom detta yrket får man träffa mycket folk och det är viktigt att man är glad och trevlig och verkligen vill hjälpa kunden. Det fanns mycket och göra och alla bland personalen turades om med arbetsuppgifterna så alla fick göra olika saker.

/Vendela

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *