Viktig och rörande läsning…

Vill gärna tipsa om ett par böcker jag nyligen läst. Den första heter If I Was Your Girl av Meredith Russo och handlar om Amanda 18 år. Amanda är som vilken annan amerikanska tonårsflicka som helst, om man bortser från det faktum att hon föddes som Andrew…

images

 

Boken ger oss en inblick i hur livet som transperson kan vara och lämpar sig för läsare från ca åk 9 och uppåt. Språket är inte alltför svårt och man kan med fördel även lyssna på den inlästa version som finns tillgänglig online.

 

Nästa bok på samma tema, George av Alex Gino, handlar om 10-åriga Georges första erfarenheter som den flicka hon visserligen alltid varit men som ingen annan hittills sett…george

Även denna bok finns som lyssnarbok på engelska men eftersom den lämpar sig bäst för läsare i Georges egen ålder tror jag att en svensk version är att föredra.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *