Boktips

Följande bok har jag precis kommit i kontakt med via en handledarkurs och vill verkligen tipsa om; Respekt för lärarprofessionen.

Respekt för lärarprofessionenSå här beskriver förlaget boken: Respekt för lärarprofessionen behandlar två fundamentala verktyg eller förutsättningar för läraryrkets utövande: yrkesspråk och yrkesetik. Alla lärare har tillgång till någon form av yrkesspråk och yrkesetik, men frågan är hur gemensamma och användbara dessa är för vardagsarbetet. Boken diskuterar hinder och möjligheter för lärarprofessionens utveckling.

Det jag gillar med den är att den lyfter fram och ställer olika saker mot varandra vilket leder till nya tankebanor. I alla fall hos mig. Jag tror att boken är en utmärkt mittpunkt för lärare att läsa tillsammans och sedan diskutera vidare kring inom ramen för kollegialt lärande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *