Unikum

UNIKUM – DIGITALT STÖD FÖR LÄRANDE

Öckerö kommun inför ett digitalt stöd för att kommunicera och dokumentera barn och ungas lärande i kommunens förskolor, grundskolor. I den nya skollagen och tillhörande läroplaner betonas skolans ansvar för att tydliggöra och involvera barn och föräldrar i läroprocesserna.

Sedan en tid tillbaka har vi prövat ett digitalt verktyg som heter Unikum. Det är särskilt anpassat till förskolan och grundskolans läroplaner. Här finns redskap för kommunikation runt den pedagogiska planeringen, utvecklingssamtalet och utvecklingsplanen. Här kan vi också dokumentera resultat och skriftliga omdömen på ett säkert och strukturerat sätt.

Under  läsåret 2010/2011 genomförde vi pilotstudier på alla enheter, det var i liten skala och några få familjer var inblandade. Förra hösten, 2011 tog vi ett steg till och fler barn och föräldrar fick pröva verktyget. Införandet av digitalt stöd för att kommunicera och dokumentera barn och ungas lärande sker successivt för att vara helt infört under detta läsåret, 2012/2013.

Webbadressen till Unikums hemsida är www.unikum.net, det finns även en länk till Unikum på Öckerö kommuns hemsida www.ockero.se under fliken ”Utbildning & barnomsorg”

För Öckerö gymnasieskola  har vi parallellt infört ett lärverktyg som heter It’s learning.

För frågor avseende Unikum i Öckerö kommun är du välkommen att vända dig till:

IT-samordnare Torben Ferm

Telefon 031-976305

torben.ferm@ockero.se

IKT-pedagog Cecilia Manfredsson

Mobil 0702 57 80 66

cecilia.manfredsson@ockero.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *