Little Red Riding Hood

Vårt nya tema på engelska lektionerna är Rödluvan och vargen. Eftersom eleverna arbetade mycket med Rödluvan när de gick i tvåan, både läsa, skriva och dramatisera så är förförståelse god. Vi har tittat på filmen som finns på British Council några gånger och gjort arbetsbladen som också finns på deras sida. Detta arbetsblad tog eleverna sig an med stor entusiasm. När detta var klart fick de sin egen ”bok” med åtta sekvensbilder om sagan. De fick även ett papper med texten som ska skrivas under varje bild fast i fel ordning. Tillsammans klargjorde vi vilken text som ska skrivas under vilken bild. Vi läste texten flera gånger och översatte och tillslut fick de börja skriva. Även detta moment togs emot med stort engagemang och såsmåningom kommer de ha var sin egen bok om Rödluvan på engelska. Nästa steg blir att dramatisera sagan. Mer om det arbetet återkommer vi med lite längre fram.

IMG_0736 IMG_0741

IMG_0737 IMG_0738 IMG_0739 IMG_0740

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *