Värdegrund-känslan GLAD

Vi har startat upp terminen med mycket värdegrundsarbete. Först ut var känslan GLAD. Vi tittade på ett avsnitt av ”Evas känslokoll” som vi sedan diskuterade. Därefter jobbade vi med dessa lösblad där basen är ett kopierings underlag från Majema som heter ”Hej kompis”. Det är intressant tycker vi att alla har skrivit att de blir glada av vardagliga händelser som att få en komplimang eller att få vara med och leka. Vi kommer samla terminens värdegrundsarbete i en offert-mapp så att det blir en ”Vara vänner och må bra” bok.

Nytt för terminen är även veckans lek där vi i trean går ut varje tisdag morgon och leker en lek tillsammans. Resten av veckan kan barnen själva välja om de leka leken fler gånger.

Vi har även startat upp morgonen med skrattyoga eftersom forskning visar att man blir glad och mår bra av att skratta även om det är ”fejkat” skratt.

IMG_0525 IMG_0530IMG_0526 IMG_0527 IMG_0528

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *