Projekt flädersaft

Blott en vecka kvar på terminen men vi ligger inte på latsidan för det. Nej, istället startar vi ett temaområde och gör flädersaft. Vi har lärt oss att läsa och skriva instruerande texter utifrån STL-cirkeln (Svenska), repeterat måttenheterna (Matte), lärt oss att känna igen fläderträdet och dess blommor (No) och designat etiketter till flaskorna (Bild). Det var även viktigt att träna på samarbete för att få till en god saft och ett fint recept.

Vi startade med att lära oss vad en instruerande text är. Varför behöver vi instruerande texter? Hur läser man dem? Varför är det så viktigt att läsa dem så noggrant? Hur skriver man dem? Vilka texttypiska drag har de?

Sedan var det dags att följa en instruerande text som ledde till att vi kunde göra flädersaft av blommorna på vår skolgård. Full aktivitet rådde i våra båda klassrum.

När vi nu kunde följa en instruerande text var det dags för oss att skriva en. Många barn ville ta hem receptet för att göra mer saft hemma och vad passade då bättre än att skriva varsitt recept på just flädersaft.

Till att börja med skrev vi i Google sites, gav och fick återkoppling av en annan grupp, redigerade texten och renskrev den tillsist för hand på ett fint papper.

2 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.